150 jaar brandweer Leopoldsburg

Voor dringende gevallen bel 112

Oefening natuurbrand

Oefeningen zijn een essentieel onderdeel van het brandweerman zijn. Wekelijks zijn er oefening op en rond de brandweerkazerne.

Woensdagavond was het tijd om natuurbranden te oefenen. Hiervoor kunnen we gebruik maken van het militair domein.
Er werd de tijd genomen om de voertuigen nog eens goed onder de loep te nemen. Niet vergeten dat deze bijna uitsluitend voor natuurbranden gebruikt worden en dat ze dus in de winter niet vaak gebruikt worden wat ervoor kan zorgen dat het na zoveel maanden even zoeken is om al het materiaal terug weten te zitten.

Oefening natuurbrand

Er werd getraind op het aflegsysteem ‘lange lijn’ en de noodprocedure. Deze procedure wordt gebruikt als de voertuigen en de manschappen door het vuur overmeesterd worden. De voertuigen worden vlak bij elkaar gezet, er worden waterschermen voor de voertuigen geplaatst en op het moment dat het vuur daar is worden deze opgezet.

Onze B21 is ook uitgerust met een zelfprotectiesysteem waarbij er via verschillende nozels water rond het voertuig gespoten wordt.

Oefening natuurbrand
B21 met zelfprotectiesysteem in actie

Media

Lees meer over:
oefening lanstechnieken
Oefeningen

Oefening lanstechnieken

Om onze skills op peil te houden en nieuwe technieken te leren moet er regelmatig geoefend worden. Soms gebeurd dit op verplaatsing maar we trainen

Lees meer
lichte stormschade
Activiteiten

Lichte stormschade

Vorige week heeft de brandweer 2 oproepen gekregen voor lichte stormschade. Een oproep in Hechtel-Eksel en een oproep in Leopoldsburg. De bomen konden snel verwijderd

Lees meer

Log hier in om je profiel pagina te bezoeken