150 jaar brandweer Leopoldsburg

Voor dringende gevallen bel 112

Industriebrand Pelcron

Een brandend gebouw was de oproep voor de collega’s van post Beringen. Toen zij ter plaatse kwamen bleek de omvang veel groter dan gedacht. Een bedrijf dat pellets maakt stond in brand. Brandweer Heusden en Leopoldsburg werden ook opgetrommeld. Samen konden ze enkel toezien hoe het vuur zich uitbreidde doorheen de productieruimte.

Er werd nog opgeschaald met extra autopompen,ladderwagens en tankwagens. Twee Kuycken pompen zorgde voor een aanvoer vanuit het kanaal van 20.000 liter per minuut. Ook logistiek werd er opgeschaald met een specifieke containers.

Uiteindelijk was half Limburg ter plaatse om het vuur te bestrijden. Het administratief gedeelte van het bedrijf kon wel grotendeels gevrijwaard worden.

In de dagen erna, moest de brandweer nog een aantal keer uitrukken voor opflakkerende vuurhaarden onder het puin.

Media

Lees meer over:
oefening lanstechnieken
Oefeningen

Oefening lanstechnieken

Om onze skills op peil te houden en nieuwe technieken te leren moet er regelmatig geoefend worden. Soms gebeurd dit op verplaatsing maar we trainen

Lees meer
lichte stormschade
Activiteiten

Lichte stormschade

Vorige week heeft de brandweer 2 oproepen gekregen voor lichte stormschade. Een oproep in Hechtel-Eksel en een oproep in Leopoldsburg. De bomen konden snel verwijderd

Lees meer

Log hier in om je profiel pagina te bezoeken