150 jaar brandweer Leopoldsburg

Voor dringende gevallen bel 112

Helm aan de haak

Op 2/2/22 werd Majoor Robert Walthéry 62 jaar. Een ideaal moment om te stoppen als actief brandweerman, officier en diensthoofd van de Kampse brandweer. Door corona was dit opgesplits in twee luiken.

Een luik op dinsdag voor het korps en een luik op woensdag voor de prominenten.

Op dinsdag werd Robert met een list naar de kazerne gelokt waar er een erehaag hem opwachtte. Na enkele toespraken mocht Robert de kazerne nog eens bekijken vanop hoogte en werd de waterbestendigheid van de pakken getest.

Op woensdag werd Robert en zijn echtgenote thuis opgehaald en tot zijn verrassing naar de oude kazerne gereden waar enkele adjudanten hem opwachtte. Tijdens een nostalgische rondgang in de oude kazerne waren er nog enkele verstopte gasten.

Nadien reed Robert naar de nieuwe kazerne waar burgemeester, officieren uit de zone en andere prominenten hem opwachtte. Na speeches en een verjaardagstaart hing Robert na 44 jaar dienst zijn helm en jas aan de haak. Merci Robert voor al je jaren inzet!

Media

Lees meer over:
oefening lanstechnieken
Oefeningen

Oefening lanstechnieken

Om onze skills op peil te houden en nieuwe technieken te leren moet er regelmatig geoefend worden. Soms gebeurd dit op verplaatsing maar we trainen

Lees meer
lichte stormschade
Activiteiten

Lichte stormschade

Vorige week heeft de brandweer 2 oproepen gekregen voor lichte stormschade. Een oproep in Hechtel-Eksel en een oproep in Leopoldsburg. De bomen konden snel verwijderd

Lees meer

Log hier in om je profiel pagina te bezoeken