150 jaar brandweer Leopoldsburg

Voor dringende gevallen bel 112

30 Jaar Ziekenwagen Leopoldsburg

Op 1 maart 1993 startte de brandweer van Leopoldsburg met haar eigen ziekenwagendienst.

In het begin enkel tijdens de nacht en het weekend, maar snel werd op elk moment een permanentie aan huis verzekerd. De chauffeur pikt de begeleider op en vertrekken dan naar de interventie. Met de komst van de nieuwe kazerne verblijven er op elk moment van de dag twee ambulanciers en/of verpleegkundigen die binnen de twee minuten vertrekken.

Een serieuze tijdswinst waardoor ook het aantal oproepen gestegen is. Vroeger waren er per dag drie oproepen tegenwoordig gemiddeld vijf. In 2022 rukte de ziekenwagen bijna 2.000 keer uit.

Om het 30-jarig bestaan te vieren was er een groepsfoto met een deel van ambulanciers en was er gebak met een foto van eerste ziekenwagen. Later dit voorjaar komt ook de nieuwe ziekenwagen in dienst bij de verschillende posten van de zone.

Media

Lees meer over:
oefening lanstechnieken
Oefeningen

Oefening lanstechnieken

Om onze skills op peil te houden en nieuwe technieken te leren moet er regelmatig geoefend worden. Soms gebeurd dit op verplaatsing maar we trainen

Lees meer
lichte stormschade
Activiteiten

Lichte stormschade

Vorige week heeft de brandweer 2 oproepen gekregen voor lichte stormschade. Een oproep in Hechtel-Eksel en een oproep in Leopoldsburg. De bomen konden snel verwijderd

Lees meer

Log hier in om je profiel pagina te bezoeken